ik wil van mijn auto af

Voor- en nadelen voor het auto schorsen

Wat zijn de voor- en nadelen wanneer je kiest voor auto schorsen? Auto schorsen kan namelijk best in jouw eigen voordeel werken wanneer je hier voor kiest. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele nadelen die hierbij kunnen komen kijken. Vaak wordt er beweerd dat wanneer je je auto voor een langere tijd niet gebruikt, het handig is om je auto te schorsen. Maar is dat nou echt een goede redenatie? Hieronder zal ik je precies vertellen wat de eventuele voordelen en nadelen zijn van het schorsen van je auto. Ik hoop dat je daarna de keuze voor jezelf kan maken!

Voordelen auto schorsen

Wanneer je er voor kiest om je auto te schorsen, zul je merken dat het qua geld besparing ontzettend handig is. Je zorgt er namelijk voor dat je tijdelijk geen wegenbelasting hoeft te betalen waardoor je deze kosten niet meer zal hebben. Daarnaast hoeft je auto ook geen APK keuring te krijgen omdat je simpelweg niet in de auto rijdt. En je wordt ook nog eens voor een tijdelijk periode uitgeschreven bij de autoverzekering omdat je je auto tijdelijk niet gebruikt. Een ander voordeel is het feit dat de auto op jouw naam zal blijven staan. Je bent dus de verkooprechten niet aan het verliezen tijdens je schorsing. Dit is natuurlijk zeker een voordeel voor jou als koper van de auto.

Nadelen auto schorsen

Naast de voordelen heb je natuurlijk altijd vervelende nadelen. Ten eerste wordt je auto minder waard. Dit is natuurlijk niet fijn wanneer je je auto later alsnog wilt gaan verkopen. Dan loop je dus bakken met geld mis. De APK kan na een tijdje ook verlopen. Je hebt dan wel niet de kosten van de APK maar de keuring kan dus daardoor ook verlopen. Het is ook niet gratis om je auto te schorsen. Deze kosten krijg je er dus ook nog eens bovenop ondanks dat je andere kosten ontwijkt. Wanneer je je auto niet op je eigen erf kwijt kan omdat je er simpelweg niet één hebt, zul je ook nog eens stallingskosten moeten gaan betalen omdat je je auto ergens kwijt moet.