youngtimer regeling

Is een youngtimer regeling interessant?

Wanneer je iets hoort over een youngtimer regeling zal je het waarschijnlijk niet direct weten. Toch is het met name voor de ondernemers onwijs interessant om je hier eens in te verdiepen! Deze regeling maakt het namelijk voor de ondernemers onwijs interessant om een auto die ouder is dan 15 jaar te kopen. Er zitten zowel voor- als nadelen aan. Hieronder lees je waar je op dient te letten!

De voordelen bij een youngtimer regeling

Wanneer je akkoord geeft op deze regeling zal je sowieso goedkoper uit zijn per maand.  Dit heeft puur te maken met het feit dat het wordt berekend op basis van de dagwaarde. Een wat oudere auto heeft uiteraard geen hoge dagwaarde. Daarnaast ben je ieder jaar voordeliger uit doordat de dagwaarde ook steeds minder wordt.

youngtimer regeling

Helaas zitten er ook nadelen aan verbonden bij deze youngtimer regeling

Natuurlijk mogen de nadelen, indien deze aanwezig zijn, ook niet ontbreken. Een wat oudere auto betekend vaak ook direct dat er meer onderhoud gepleegd moet worden. Let hier goed op wanneer je een youngtimer regeling wilt aangaan. De kosten dien je natuurlijk wel in overweging te nemen wanneer je een wat oudere auto gaat kopen. 

Vergeet overigens ook niet dat een auto die tussen de 15 en 25 jaar oud is nog niet is voorzien van de nodige luxe die we momenteel hebben met nieuwere voertuigen. Het is een kwestie van keuzes maken alvorens jij een zakelijke auto wilt aanschaffen.