Auto Leasen 3

Mijn eerste auto

Voor veel mensen is het een grote mijlpaal, een rijbewijs halen. Na weken en maanden zwoegen, blokken voor het theorie examen en nachten wakker liggen voor het praktijkexamen is het dan eindelijk gelukt. Je rijbewijs is binnen! Dan heb je natuurlijk een auto nodig, maar hoe kies je de beste auto. Er zijn veel verschillende opties. Je kan natuurlijk de auto van iemand lenen. Dan kan je rijden, een groot nadeel is wel dat je deze auto niet standaard tot je beschikking hebt. Je kan een tweedehands auto zoeken op marktplaats, zoals een Volkswagen Golf. Ook kan je kijken naar een private lease optie, zoals bijvoorbeeld de Kia EV6 Lease. Beide opties hebben zo voor- en nadelen. De tweedehandsauto zal meer onderhoud nodig hebben, dat kan vrij prijzig zijn. Bij een private lease auto zijn onderhoudskosten gedekt, er is echter wel een financiële verplichting en een prijzige kilometercorrectie als de kilometergrens wordt overschreden.

Onderhoud

Een eerste auto is iets speciaals voor veel mensen en veel mensen zijn daarom ook uitermate zuinig op hun auto. Om veel onderhoudskosten te voorkomen, moet er goed gezorgd worden voor een auto. Zo is het meestal verstandig om een wasstraat te vermijden, dit kan snel krassen veroorzaken op jouw nieuwe Kia EV6 Lease of Volkswagen Golf. Een mooie tussenoplossing is een wasbox, waar je gebruik van maken van een hogedrukspuit en vaak ook een schuimborstel. Wil je echt geen risico op krassen lopen, was jouw auto dan volledig met de hand. Was hem niet in de volle zon, droog hem met een microfiber handdoek om watervlekken op de lak te voorkomen. Naast een schone auto is het ook belangrijk voor een auto dat hij regelmatig rijdt, controleer vaak de bandenspanning en het oliepeil.

Rijcomfort

Het belangrijkste in een auto is dat hij fijn rijdt. Er zijn een aantal dingen die rijcomfort kunnen verhogen. Zo kan cruisecontrol ideaal zijn tijdens lange ritten met voornamelijk snelwegen. Met een simpele druk op de knop, kan met de snelheid vastzetten en hoeft er geen gas meer gegeven te worden. Dit kan ook goed van pas komen als je de neiging hebt om te hard te rijden. Met een simpele tik op de rem of koppeling kan er weer overgeschakeld worden naar handmatig gas geven. Daarnaast zijn er ook een paar veiligheidsgadgets die een rit aangenamer kunnen maken, denk hierbij aan een lane-assist, hierbij leest de auto de witte lijnen op de weg en stuurt deze bij wanneer men te dicht in de buurt hiervan komt. Hill-assist is ook een handige functie om te hebben, hierbij bouwt de auto een korte vertraging in als men op een helling staat om naar het gas te gaan. Dit maakt de hellingproef net wat makkelijker.