Hoe vind ik de juiste AGV systemen?

De afkorting agv staat voor automatic guided vehicle. Om de juiste agv systeem voor uw organisatie te vinden is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Eerst moet er een genuanceerd onderzoek plaatsvinden naar alle verschillende logistieke aspecten binnen de organisatie. Bijvoorbeeld de totale oppervlakte van de hallen in uw distributiecentrum, diverse opslagruimtes, het soort product dat bestemd is voor transport, welke operaties u wilt uitvoeren, het aantal ritten per tijdseenheid en nog veel meer.

Soorten AGV systemen

Er bestaan diverse automatic guided vehicles. Deze zijn onderverdeeld in vijf categorieën namelijk, de AGV move, AGV Palletmover, AGV Assembly Line, AGV L-cart en de AGV Custom made. Elk type AGV systeem heeft zijn eigen toepassing. De AGV assembly line is bijvoorbeeld ideaal voor het transporteren van producten in een lijn assemblage. De AGV L-cart heeft een groot accucapaciteit en een variatie aan aandrijfmogelijkheden. Daarnaast heeft deze AGV L-cart meerdere navigatie mogelijkheden en is voorzien van een  lift module, dit is ideaal voor het vervoeren van bepaalde karren met wielen. Er is altijd wel een AGV systeem soort dat u logistieke processen verder optimaliseert.

Omzetting van AGV systemen

U zult als klant tijdens de implementatie van AGV systemen tegenover diverse uitdagingen kunnen komen te staan, het is van belang om een aantal voorbereidende taken te overwegen. AGV systemen komen alleen tot actie als ze daarvoor een opdracht hebben gekregen. Immers gaat het om geautomatiseerde systemen die afhankelijk zijn van een sterke wifi netwerk. Daarbij hebben AGV systemen een omgeving nodig waarin ze hun positie kunnen bepalen, oftewel navigeren. Met behulp van reflectoren kunnen AGV systemen hun posities nauwkeurig vaststellen. Ook is het van belang om een goede vloer te hebben die schoon en vlak is, dit komt omdat er door oneffenheden aan de vloer sprake kan zijn van beschadigingen.