Jouw kapotte e-bike verkopen of inruilen?

Wanneer jouw fiets, racefiets of e-bike kapot is, kan je hem in de meeste gevallen wel weer laten repareren tot een goed werkende fiets. Misschien heb je hier helemaal niet aan gedacht en al een nieuwe fiets gekocht, maar wat doe je nu met de oude en kapotte fiets? Jouw e-bike verkopen is dan een slimme manier om af te komen van een tweede onnodige fiets en wat geld te verdienen. Het kan soms nog wel moeilijk zijn om een kapotte fiets te verkopen aan iemand, maar er zijn genoeg mensen die een kapotte fiets willen kopen om die zelf te kunnen repareren.

Jouw e-bike nu verkopen

Wanneer jouw e-bike niet te repareren is, is het mogelijk jouw e-bike in te ruilen. Dit zou je kunnen doen bij een fietsenmaker bij jou in de buurt, maar ook bij een inzamelpunt van jouw gemeente of een gemeente in de buurt. Zo heb je bijvoorbeeld ook vaak de oudijzerboer die één keer in de week langskomt om oud ijzer op te halen.

Mensen die die e-bike ontvangen hebben vaak een arbeidsbeperking en kunnen dan de e-bike bekijken en besluiten of hij nog te repareren is. Op die manier kan jouw e-bike nog een tweede leven krijgen en wat langer gebruikt worden door andere mensen.

Jouw e-bike nu inruilen

Wanneer jouw e-bike verkopen geen optie is, kan je er ook voor kiezen om jouw e-bike in te ruilen. Een e-bike is een hele andere fiets dan een gewone fiets. Je kan de e-bike brengen naar een van de E-bike Testcenters die zich bij jou in de buurt bevinden.

Wanneer je ervoor kiest om jouw e-bike in te ruilen bij zo’n testcenter, krijg jij daar natuurlijk geld voor terug. De hoeveelheid geld hangt af van de staat van jouw fiets. Bij een e-bike daalt de waarde sneller dan bij een gewone fiets. Dit komt door de accu. De accu wordt namelijk steeds minder met de tijd en het vervangen van een accu is erg duur.