Stuurnaaf monteren voor dummies

Wellicht heb je, net als ik, een prachtig sportstuur gekocht voor je mooie auto. Wellicht dacht je, net als ik, dat dit direct te monteren was en dat een stuurnaaf een overbodige luxe was. En tenslotte ben je wellicht, net als ik, toch tot de conclusie gekomen dat een stuurnaaf juist heel hard nodig is en dat het gebruik daarnaast ook veel voordelen biedt. Maar ook als je niet zo naïef als ik bent, kom je op een gegeven moment op een punt dat je de stuurnaaf moet gaan monteren. Hoe gaan we nu te werk?

Stap 1: Accu loskoppelen

Het loskoppelen van de accu van de auto is voor de veiligheid, zodat bijvoorbeeld de airbag niet eruit kan schieten bij de volgende stap.

Stap 2: Demontage stuurwiel

Het stuurwiel moet gedemonteerd worden. Zit er een airbag in de auto? Dan dient ook deze gedemonteerd te worden. Airbags kunnen niet in combinatie met een sportstuur gebruikt worden. Gebruik de airbag-disable kit, die bij de stuurnaaf geleverd is.

Stap 3: Stuurpen en centrale borgpen

Nu is de stuurpen zichtbaar. Wanneer je je goed hebt laten informeren past het patroon van de gekozen stuurnaaf nu perfect op de vertanding van de stuurpen. De stuurnaaf dient nu over de stuurpen geschoven te worden. De centrale borgmoer zal nu de naaf op zijn plek moeten houden. Altijd goed controleren natuurlijk!

Als laatste monteer je het sportstuur op de sportnaaf en klaar ben je! Veel plezier met je mooie nieuwe sportstuur!