Dolly-Bakfiets

Stappenplan: de juiste bakfiets kiezen

Het kiezen van de juiste bakfiets is nog niet zo gemakkelijk, aangezien er zoveel verschillende soorten zijn. Daarom helpen je een handje met ons stappenplan in dit artikel. Zo kies jij de juiste bakfiets!

Bepaal je budget

Misschien wel het allerbelangrijkste: het bepalen van je budget dat je kunt en wilt besteden aan je bakfiets. Je kunt nog zo’n mooie bakfiets zien die geheel aan jouw wensen voldoen: als de prijs ver boven het budget is dat je wilt of kunt uitgeven, heb je hier eigenlijk niets aan. Stel daarom vast de maximale kosten zijn die je wilt uitgeven aan bakfiets.

Fiets gaan kopen

Schrijf je eisen op

Verder is het belangrijk om – voordat je begint met zoeken – duidelijk in kaart te brengen wat jouw eisen. Zo kun je je veel gerichter op zoek gaan naar jouw ideale bakfiets. Hierbij kun je denken aan jouw gewenste formaat van de bak en of je wel of geen elektrische ondersteuning wilt. Ook zul je moeten kiezen of je liever een tweewieler of een driewieler hebt. Kijk daarnaast ook naar andere eisen waaraan jouw ideale bakfiets volgens jou moet voldoen.

Kies een veilige bakfiets

Als je een bakfiets gaat kopen, is het belangrijk dat je kiest voor een veilig bakfiets. Je wilt natuurlijk wel dat je jouw kinderen veilig kunt vervoeren. Let daarom op de hoeveelheid verlichting en reflectoren en de aanwezigheid van gordels, stuurstangen en kantelstoppers. Zorg er ook voor dat de bak van de bakfiets die je kiest hoog genoeg is, zodat kinderen hier niet uit kunnen vallen.