Het speciale aan MotoGP

Moto GP is altijd een groot deel van mijn leven geweest. In 2005 kon ik op mijn eerste MotoGP-motor (een mooie cafe motorcycle) rijden en racen in mijn eerste race sinds vier jaar. Sinds die dag is de MotoGP een ongelooflijke reis geweest.

Met heel veel moeite race ik nu, meer dan 10 jaar later, nog steeds met hetzelfde team, dezelfde rijder, in dezelfde serie en leef ik mijn droom alhoewel ik sinds kort een bmw r100 bike kopen ging. Ik heb hier hard voor gewerkt en ik heb de meest loyale fans in de wereld, die er altijd zijn om me te steunen.

MotoGP vraagt al je aandacht

Een MotoGP-rit zou geweldig zijn, maar op dit moment concentreer ik me op mezelf en mijn teamgenoten en ga ik mijn best doen om ervoor te zorgen dat ik zo klaar mogelijk ben voor de volgende race in Duitsland daarvoor moet ik wel even DB-killers kopen zodat ik niet in de problemen met Staatsbosbeheer kom. Mensen hebben me gevraagd waarom ik niet voor de MotoGP heb getekend en dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden.

Het is niet zo dat ik aarzel, maar op het moment dat ik op de motor stap en ga racen, verandert alles en ik weet dat ik elke seconde 100% gefocust moet zijn. Maar als ik ooit de kans zou krijgen om op een MotoGP-motor te rijden, dan zou ik dat absoluut geweldig vinden en ik weet dat ik me zou kunnen aanpassen.

Toen we in Barcelona waren voor de test na het seizoen, heb ik de nieuwe motor kunnen uitproberen opgebouwd uit bmw k100 bike onderdelen en het was geweldig om te zien hoe hij reageert op de wind en hoe je het uitkomen van bochten kunt gebruiken om je motor in de richting te sturen die je wilt. Ik heb hem nog niet op nat wegdek geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat dat een stuk lastiger zal zijn. We zijn echter al aardig vertrouwd met de nieuwe motor, dus ik heb goede hoop dat we iets kunnen vinden dat goed werkt op nat wegdek.

Moto2 of toch MotoGP?

Voor volgend seizoen zitten we in dezelfde situatie als nu, afgezien van het feit dat we dan thuis zijn in Qatar en de mogelijkheid hebben om het circuit voor de race te veranderen. Hopelijk kunnen we daar een goed resultaat neerzetten, en dan hebben we in Mugello nog een kans om een podium te scoren met onze nieuwe motor en chassis.

We sloten het Moto2-seizoen af op de derde plaats met een fantastische tweede plaats in Valencia en ik denk dat we de potentie hadden om de titel te winnen. Toen het seizoen eindigde in Valencia, aan het einde van een moeilijk jaar, toen veel van mijn fans me begonnen te vergeten, was dat het moment