zadelpijn racefiets

Heb jij zadelpijn door je racefiets?

Er zijn zoveel mensen die fietsen in Nederland. Heb jij ook wel eens last van zadelpijn? Hieronder kan worden verstaan pijnlijke billen bij het fietsen. Hierdoor kan het zijn dat je minder plezier hebt bij het fietsen. Dit kan je wel voorkomen, maar hoe doe je zadelpijn racefiets verlossen. Dan zou je als eerst moeten weten wat voor jou de juiste heupbreedte is. Ook zijn er vrouwenzadels op de markt. Deze zijn een stukje breder en hebben een gat in het midden. Hierdoor ontstaat er gaan irritatie. Daarnaast moet je erop letten dat je zadel op de juiste hoogte is. Je kunt kijken naar je zadel door te gaan zitten en je tenen naar beneden te strekken. Je moet dan net de grond kunnen raken met je tenen. Toch is het beter om deze meting te laten door door een professionele bedrijf. Zij kunnen rekening met meerdere dingen dus weet je zeker dat je op het juiste adres bent. 

zadelpijn racefiets

De juiste fietsbroek 

Als je gaat fietsen is het handig om een fietsbroek te halen met bretels. Een goede fietsbroek met bretels kan ervoor zorgen dat je geen naar gevoel hebt tussen je broek. Ook is het vaak niet aan te raden om met een ondergoed je fietsbroek in te gaan, want dit zorgt ook voor wrijving. Daarnaast heb je op de markt allerlei middelen zoals broekvet om deze wrijving te voorkomen. Wat ook leuk is om te bespreken is dat in Nederland het een gewoonte is om te fietsen. Daarom komt het hier vaker voor dat mensen zadelpijn racefiets.

Als je een keer uit gaat met de fiets maakt het niet zoveel uit hoe je zadel dan voelt, maar als jij een groot marathon gaat fietsen dan is dat een ander verhaal. Een leuk weetje is dat Nederland een land is dat een fietspad van ongeveer 37.000 kilometer kent.