Handremkabels

Handremkabels zijn onderdeel van de parkeerrem

Handremkabels zijn onderdeel van de parkeerrem. Deze rem dient om beweging van het voertuig te voorkomen. Anders zou het niet mogelijk zijn om de auto op het hellende vlak te laten staan. Daarnaast is de parkeerrem een goede bescherming tegen ongewenste pogingen om de auto te verplaatsen. Een handremkabel is meestal gemaakt van draad en heeft een flexibel en bestand tegen drukvlechtwerk, dat de kabel beschermt tegen breuk en beschadiging.

Handremkabels

 Als de handrem niet moeiteloos vasthoudt of aanspant, is de kabel waarschijnlijk gebroken

 Het gebeurt zo dat de parkeerremkabel breekt. Meestal is de reden slijtage. Het is heel gemakkelijk om dit probleem te diagnosticeren. Als de handrem niet moeiteloos vasthoudt of aanspant, is de kabel waarschijnlijk gebroken. Omdat de parkeerrem vrij vaak wordt gebruikt, moet deze zo snel mogelijk worden gerepareerd. Het is niet moeilijk om te doen, volg gewoon de juiste volgorde. Als je de kabel zelf wilt vervangen, gebruik dan de reparatiehandleiding van je auto of neem contact op met de dealer waar je je auto hebt gekocht.

Handremkabels

 Het is noodzakelijk om de functionaliteit van de nieuwe kabel na vervanging te controleren

 Het is noodzakelijk om de functionaliteit van de nieuwe kabel na vervanging te controleren. Het volstaat om de auto op het hellende vlak te stoppen en de handrem vast te zetten. Als de parkeerremkabel correct is aangebracht, staat de auto stil op de weg. Om veiligheidsredenen mogen er geen auto’s in de buurt geparkeerd worden. En wees klaar om elk moment te remmen. In de internetwinkel van de specialist heb je de keuze uit veel reserveonderdelen voor je auto: remschoenen, claxons, achteruitkijkspiegels, richtingaanwijzers en achterlichten. Er is een groot assortiment auto-onderdelen in de online winkel en je zult zeker vinden wat je nodig hebt.